Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه ایرنا از معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، در نشستی با حضور ستاری، اعضای پیشین کمیته‌های تخصصی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور تودیع و اعضای جدید این کمیته معرفی شدند.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در این مراسم با قدردانی از تلاش‌ها و زحمات اعضای پیشین کمیته‌های تخصصی بر ادامه مسیر حمایت از پژوهش‌های توسعه‌دهنده مرزهای دانش و فناورانه تأکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ستاری گفت: ساختار و ماهیت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران بر توسعه علمی کشور توجه دارد. 

وی افزود: پایه علمی و دانشی زیست‌بوم دانش‌بنیان بر پژوهش‌های کارآمد استوار است و این صندوق توانسته است در مسیر هدایت و حمایت این پژوهش‌ها نقشی اثربخش داشته باشد؛ مسیری که در ادامه راه نیز باید با قوت و شتاب بیش‌تری دنبال شود. در این مسیر معاونت علمی و فناوری نیز همچون گذشته این روند را حمایت می‌کند.

توجه به پژوهش‌های مرز دانش و توسعه علمی

رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران نیز این صندوق را حائز نقشی اثربخش در پیشبرد سیاست‌های علم و فناوری دانست و گفت: برای تحقق این هدف راهکارهای متعددی در نظر گرفتیم  تا با عملی کردن آن‌ها این مسیر با شتاب بیش‌تری پیموده شود.

ایمان افتخاری با اشاره به گام‌های پیموده شده توسط صندوق برای حمایت و توسعه پژوهش‌های مرز دانش و فناورانه، افزود: این حمایت‌ها از پژوهش‌های مرز دانش و کاربردی، با مبنا قرار دادن کیفیت پژوهش و اثربخشی آن صورت می گیرد؛ ضمن این که ترویج و مردمی سازی دستاوردهای علمی  نیز در اولویت‌های صندوق قرار دارد.

نقش فرادستگاهی صندوق حمایت از پژوهشگران

عضو هیأت امنای صندوق پژوهشگران و فناوران کشور نیز با تأکید بر حفظ ماهیت فرابخشی صندوق تاکید کرد: صندوق حمایت از پزوهشگران و فناوران، روند تکاملی بسیار خوبی را طی کرده و توانسته است پروژه‌های پژوهشی مهمی را حمایت کند.

محمد فرهادی با بیان این‌که ظرفیت‌های این صندوق به نسبت منابع اختصاص داده شده بسیار بیش‌تر بوده است، ادامه داد: اگر صندوق بتواند همچنان نقش فرانهادی خود را ایفا کند می‌تواند در ایفای نقش راهبردی خود در توسعه پژوهش‌های مرز دانش و توسعه‌ای، اثربخش و راهگشا باشد.

اثربخشی در توسعه پژوهش‌ها

محمدمهدی شیخ جباری از اعضای جدید کمیته تخصصی صندوق، با اشاره به اینکه ساختار  صندوق حمایت از پژوهشگران پویا و نوآورانه است، گفت: این حمایت‌ها ارزنده و پربرکت است و این صندوق، نسبت به میزان توانایی بودجه‌ای خود، خروجی قابل ملاحظه‌ای داشته است.

وی افزود: ماهیت چابک و پویایی این صندوق، مزیت آن نسبت به دیگر ساختارهای حمایتی از پژوهش‌ها به شمار می‌رود و اگر همین طور چابک بماند، قطعا کارآمد و ماندگار خواهد بود.

همچنین حسین بهاروند عضو کمیته تخصصی زیست‌شناسی تکوینی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری با اشاره به این‌که برون‌داد این صندوق نسبت به منابع و ورودی‌های آن درخور توجه است، گفت: خوشبختانه این صندوق در مدت فعالیت خود توانسته است به رشد و رونق علم و پژوهش کشور کمک شایانی داشته باشد و برای حفظ این روند لازم است نقشی فرابخشی خود را ادامه دهد.

وی همچنین بیان کرد: پروژه‌های پژوهشی و تحقیقات مرز دانش در حوزه‌های گوناگون توسط این صندوق حمایت می‌شوند و در نقاط ریسک بالا که پژوهش‌ها به چالش برمی‌خورند به حمایت از آن‌ها می‌آید.
 

ارتباطات و منابع دو ضرورت توسعه صندوق حمایت از پژوهشگران  و فناوران

محمدرضا آراستی، دیگر عضو جدید کمیته تخصصی گفت: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور بارقه امیدی برای  پژوهش های مرز دانش و کاربردی است. این صندوق  در جایی ایستاده است که خلأهای موجود در ساختار پژوهش و فناوری را به خوبی پر می‌کند.

وی  با تاکید بر توجه این صندوق به پژوهش های مرز دانش و با رویکرد توسعه علم ادامه داد:  از ضرورت های مهم برای اثربخشی این صندوق، حمایت از پژوهش‌هایی است که هنوز در دامنه تجاری قرار نگرفته‌اند و یا  مرزهای دانش را توسعه می‌دهند و یا مرحله «دره مرگ» گذر از پژوهش پایه به مرحله تجاری سازی را طی می کنند.  همچنین حرکت به سمت تنوع منابع، یکی از ضرورت‌هایی به شمار می رود که در فعالیت‌هایش باید به آن توجه کند.

آراستی، از  اهمیت گسترش ارتباطات بنیاد علم و  شبکه سازی گفت و خاطرنشان کرد: اگرچه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران دامنه ارتباطات خوب و گسترده ای دارد، اما  این شبکه ارتباطی قابل گسترش و بهبود است.

محمود فتوحی عضو جدید کمیته تخصصی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، وجود سیاست های پایدار را یکی از مزیت‌های صندوق عنوان کرد و افزود: خوشبختانه بر مبنای این سیاست های پایدار، اقدامات ارزنده ای در حمایت از پژوهش صورت گرفته که با توجه به منابع محدودی که در اختیار صندوق بوده، نسبت به الگوهای مشابه در سراسر جهان ویژه و موفق است.

فتوحی افزود: میزان بودجه و خروجی این صندوق قابل مقایسه نبوده و عملکرد حمایتی این صندوق، از پژوهش های بنیادی، کاربردی و توسعه ای بسیار درخشان بوده است.

وی با بیان این‌که پروژه‌های صندوق با تخصیص اعداد و ارقام بسیار ناچیز خروجی های قابل توجهی داشته‌اند، ادامه داد:  جایگاه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران درخور توجه است و موفق شده به توسعه پژوهش‌ها کمک کند.

صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری از سال ۱۳۸۲ با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت خود را آغاز کرد. هدف اصلی از تشکیل صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور انجام وظایف بنیاد ملی علم ایران است.

برچسب‌ها صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور پژوهش سورنا ستاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور پژوهش سورنا ستاری صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور پژوهش سورنا ستاری اخبار کنکور صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور صندوق حمایت از پژوهش پژوهش های مرز دانش جدید کمیته تخصصی توسعه پژوهش ها علمی و فناوری معاونت علمی تخصصی صندوق پژوهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۸۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری تبدیل می‌شود

در راستای تحقق "جزیره نوآور قشم" و با هدف توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، تفاهم‌نامه‌ای بین معاونت علمی رئیس جمهور و سازمان منطقه آزاد قشم به امضا رسید؛ این تفاهم‌نامه گامی مهم در جهت تبدیل قشم به قطب نوآوری و فناوری ایران به شمار می‌رود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در راستای اجرای تدابیر مقام معظم رهبری عملیاتی کردن بند 11 سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های دولت سیزدهم مبنی بر گذار به اقتصاد دانش بنیان و حمایت از رشد تولید دانش بنیان، این توافقنامه با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش بنیان در راستای تحقق جزیره نوآور قشم فی مابین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور به نمایندگی دکتر دهقانی فیروزآبادی به عنوان معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور که از این پس به اختصار معاونت نامیده می‌شود از یک طرف و سازمان منطقه آزاد قشم به نمایندگی عادل پیغامی به عنوان مدیر و رئیس هیئت مدیره منطقه آزاد قشم که از این پس به اختصار سازمان نامیده می‌شود به شرح ذیل منعقد خواهد شد.

دستیابی یک دانش‌بنیان ایران به دانش‌ ساخت پلیمرهای نسوز

 موضوع این توافقنامه عبارت است از همکاری متقابل در توسعه اقتصاد دانش بنیان در راستای تحقق جزیره نوآور قشم به عنوان نخستین جزیره نوآور در کشور با رویکرد ارتقاء شرکت‌ها و زیست بوم دانش بنیان، افزایش جذب و اشتغال نیروی انسانی نخبه و تحصیل کرده و حل چالش‌های جزیره قشم با توجه به مزیت‌ها و ظرفیت‌های نوآورانه، فناورانه و خلاقانه موجود در سطح ملی و بین‌المللی

 اهداف مشترک همکاری

 نقش آفرینی جزیره نوآور قشم در دیپلماسی فناوری و نوآوری در سطح منطقه‌ای و بین المللی در راستای تحقق همکاری‌های فیمابین مبتنی بر ظرفیت‌های مناطق آزاد کشورتعریف پروژه‌های کلان و ایجاد کنسرسیوم‌های دانش‌بنیان برای رفع نیازهای صنعتی به ویژه گلوگاه‌های فناورانه و کاهش ارزبری در سطح جزیره نوآور قشم رشد کمی و کیفی شرکت‌ها و فعالیت‌های دانش بنیان در جزیره نوآور قشم و جهت دهی آنها به رفع نیازها و چالش‌های جزیره ترغیب بنگاه‌های اقتصادی جزیره نوآور قشم برای سرمایه‌گذاری در حوزه فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه توسعه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و نهادهای زیست‌بوم فناوری و نوآوری و صنایع خلاق جزیره نوآور قشمتوسعه بازار کالا و خدمات دانش بنیان و خلاق در حوزه‌های مرتبط با فعالیت بنگاه‌های اقتصادی و تجاری جزیره نوآور قشم و ترغیب و تسهیل شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در صادرات محصولات و خدمات بسیج خدمات حمایت‌ها و امکانات حاکمیتی در جهت رشد شرکت‌های فناور، دانش‌بنیان و خلاق و شکل گیری شرکت‌های جدید به ویژه در حوزه‌های اولویت‌دار جزیره نوآور قشم تکمیل زنجیره ارزش صنایع اولویت‌دار جزیره نوآور قشم به منظور عبور از خام‌فروشی و تولید محصولاتبا ارزش افزوده بالاتر و تلاش در راستای جذب و انتقال فناوری‌های پیشرفته و نوین به جزیره در سطح ملی و منطقه‌ای ایجاد و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز زیست بوم نوآوری و فناوری جزیره نوآور قشم (مانند علم و فناوری، مراکز نوآوری تخصصی، شتابدهنده‌ها و سرمایه‌گذاری خطر پذیر و غیره) با محوریت ظرفیت‌های موجود در جزیره نوآور قشمتاسیس صندوق پژوهش و فناوری جزیره نوآوری قشم و همچنین صندوق‌های سرمایه‌گذاری جدید( مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطر پذیر شرکتی و غیره) برای حمایت از فعالیت‌های فناورانه و خلاقانه در جزیره قشم ایجاد فرصت‌های شغلی و توانمندسازی نیروی انسانی نخبه، مستعد برتر و تحصیل کرده در جزیره نوآور قشم و جذب و نگهداشت آنها

 تعهدات معاونت

-حمایت از تعریف طرح‌های دانش‌بنیان پیشران و همچنین تشکیل و راهبری کنسرسیوم‌های دانش بنیان با هدف رفع چالش‌ها و توسعه زنجیره‌های ارزش بومی و حوزه‌های اولویت داره جزیره نوآور قشم -شناسایی و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور با توجه به نیازهای موجود در جزیره نوآور قشم

- حمایت از ایجاد و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز زیست بوم نوآوری و فناوری جزیره نوآور قشم

-اولویت دهی و تسهیلگری در استفاده از ابزارهای قانون جهش تولید دانش‌بنیان  و قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات  دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات با هدف توسعه شرکت‌ها و فعالیت‌های دانش‌بنیان در جزیره نوآور قشم -حمایت از ایجاد و توسعه فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان و توانمندسازی فعالان علمی، فناوری و صنعتی جزیره نوآور قشم در این حوزه

- حمایت از شکل‌گیری و رشد کسب و کارهای نوپای دانش بنیان و فناور جدید با مشارکت ارکان زیست بوم( شتاب دهنده، مرکز رشد، کارخانه نوآوری و...)
 تعهدات سازمان

-شناسایی زنجیره‌های ارزش بومی جزیره قشم با تمرکز بر فرصت‌ها و مزیت‌های بومی آن و همچنین شناسایی نیازهای صنایع فعال در آن به منظور توسعه زنجیره‌های ارزش و تعیین موضوعات اولویت‌دار جزیره نوآوری قشم

-حمایت از تعریف طرح‌های دانش‌بنیان پیشران برای استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای بهره‌گیری از فرصت‌ها و مزیت‌های بومی جزیره نوآور قشم  و حل نیاز صنایع فعال در آن

- اولویت دهی اختصاص منابع جزیره نوآور قشم  و اختیارات سازمان منطقه آزاد به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در راستای تقویت فعالیت‌های دانش‌بنیان و حل مسائل بومی جزیره نوآور قشم (موضوع بند الف ماده 12 قانون جهش تولید دانش بنیان) - اختصاص کمک‌های فنی و اعتباری از محل دارایی‌های سرمایه‌ای جزیره نوآور قشم برای تاسیس صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری جزیره نوآور قشم(موضوع بند ت ماده 12 قانون جهش تولید دانش‌بنیان)

- جلب مشارکت بنگاه‌های اقتصادی جزیره نوآور قشم برای سرمایه‌گذاری در حوزه فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه و توسعه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و نهادهای زیست بوم فناوری و نوآوری جزیره نوآور قشم و ایجاد صندوق‌های خطرپذیر شرکتی  -تجمیع تقاضا در خریدهای دولتی به منظور اولویت دهی به خرید کالا و شرکت‌های دانش‌بنیان

- حمایت و تسهیلگری در تصویب طرح‌های دانش‌بنیان در هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم به منظور اولویت‌دهی به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور برای بهره‌مندی از منابع مالی تبصره 18 قانون بودجه

- تسهیلگری در راستای در اختیار قرار دادن زمین، ملک یا ساختمان مازاد دستگاه‌های اجرایی جزیره برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان و فناور، واحدهای خلاق و پارک‌های علم و فناوری جزیره نوآور قشم (موضوع بند ب ماده 6 قانون جهش تولید دانش بنیان) - تسهیل فرایندهای اداری در جزیره برای شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور( مانند فرایندهای اداری مرتبط با گمرک، مالیات، تأمین اجتماعی، شهرداری و غیره) در چارچوب قانون حمایت از موسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات و قانون جهش تولید دانش‌بنیان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • رونمایی از بسته حمایتی ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۳
  • معرفی شورای سیاستگذاری هفتمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران
  • تبدیل جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری
  • جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری تبدیل می‌شود
  • اجرای کامل مصوبات شورای توسعه تشکل های مردم نهاد قزوین
  • آغاز ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی صندوق تامین خسارت های بدنی
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • ۷ درصد رتبه‌های برتر کنکور از مددجویان کمیته امداد هستند